søndag 19. august 2012

Grilldress og sjøbein.

Jeg har en innrømmelse å komme med som på mange kan være litt sjokkerende. I mer enn 23 år har jeg hatt campingvogn. Og i alle disse årene så har den stått på Rubingen Camping i Saltnes. En uoppdaget perle som mange ikke vet om. Drar du på Saltnes så er det Saltholmen som er målet. Jeg er nok ingen A4 camper med grilldress og åpen teltdør for alle naboer på plassen. Ikke digger jeg svensktopper heller. Faktisk brukte vi vogna så lite at vi vurderte å kvitte oss med hele greia. Maks 3-4 overnattinger pr år de siste 10 årene.
Men plassen er fantastisk og vi ligger 20 m fra vannkanten i første linje. Så valget ble enkelt. Vi satset mer enn noengang og kjøpte ny vogn. I tillegg anskaffet vi nord-europas største spikertelt. Deretter satte vi opp en platting med glassrekkverk. Resultatet er hytte på ca 50 kvm 20 m fra stranda med platting på ca 40 kvm.
Så lite har vi brukt vogna de siste årene at flere naboer spurte om vi var nye i år når vi satt igang med prosjektet. I år har vi hatt mer enn 120 overnattinger. Men grilldress har jeg fortsatt ikke kjøpt.
Når man bor så nærme vannet er det et must med båt. Til madammens store protest, men med moralsk støtt fra begge sønnene , investerte vi i båt i starten av juli. Den har blitt flittig brukt, og til og med madammen storkoser seg på sjøen. I dag tok vi turen til Hankøsundet . Der ankret vi opp, badet og tok livet med ro. På slike dager er Norge verdens beste sommerland. De andre 364 dagene i året er jeg mer tvilsom. Dette var årets beste dag for oss. Den andre sommerdagen var vi i Tyrkia ;)
Denne uken har det vært litt for sosialt i forhold til prosjektet 95 kg. Et 50 årslag på lørdag med verdens beste mat og kaker var en utfordring. Så denne uken blir desto tøffere. Etter den søte kløe kommer den sure svie. Men jeg er 100% sikker på at jeg skal klare dette og ligger foran skjema.
Her ligger godsaken på litt over 100 kg og griller seg i dagens nydelige solstek.
NB ! Bildet er ikke manipulert
Dagens røver

Moss FK spilte borte mot Viking og i mål stod Tore Haugvaldstad. Han var klart førstevalg og unggutten Erik Thorstvedt måtte gå til Eik for å få spilletid. Ca 35 min ut i kampen får Ole Johnny Henriksen ballen nede ved cornerflagget. Han slår ballen inn mot straffemerket i perfekt høyde. Jeg stupheader men treffer ingen ball. I stedet får jeg store smerter i hofta. Tore H hadde tatt turen ut i feltet i stor fart og regsiterete ikke meg. Jeg så kun ballen og ikke keeper på vei ut. Det resulterer i et voldsomt sammenstøt. Når jeg snur meg rundt i smerter får jeg se noe jeg aldri glemmer. Beinet til Tore H står 90 grader....feil vei. Alt av leddbånd, korsbånd og menisk er ødelagt. Her kunne historien endt, men det gjør den selvfølgelig ikke. Viking henter Erik Thorstvedt fra Eik og den historien videre kjenner vi alle. Men jeg har liksom ikke fått kreditt for den ;)
Mange år senere er jeg på besøk i Stavanger. Sammen med en kollega i Canon er vi ute og spiller golf på Sola GK. Det er stor trafikk og litt ventetid på hull nr 17. I det jeg gjør meg klar til å slå ut, hører jeg kollegaen i. Du Jan kjenne ikkje du han der...? Bak oss kommer Tore H og nærmer seg utslagsstedet. I det han ser meg tar han opp en golfkølle, snur den rundt og bruker den som stokk de siste metrene. Så setter han i en klukkende latter og slår seg på knærne. Hei Tore , sier heg, Hvordan går det ? Det går bra, sålenge jeg ikke går, svarer han og fortsetter latteren. Jeg har truffet Tore H flere ganger etterpå og vi er begge enige om at det var et hendelig uhell. Men Thorstvedt burde sendt meg et oppgjør synes jeg. Uten meg hadde han råtnet i Tønsberg ;)
Tore Haugvaldstad har byttet ball med puck og er idag arenasjef for Oilers i Stavanger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar