søndag 16. desember 2012

Årets julestjerner og kaktuser

Et turbulent år på mange måter nærmer seg slutten. Det har vært stille på denne karen i over 2 mnd, og det er mange grunner til det. Først og fremst har det vært hektisk på jobbfronten både med salg av NDS AS og Spenst-Brygga engasjement. Lenge hadde jeg også et håp om at innspurten av sesongen 2012 skulle gi FFK et nytt år i tippeligaen, men det gikk som det måtte gå. Mange mente timingen min var dårlig når jeg gikk ut av styret, og jeg har derfor holdt forholdsvis lav profil i håp om at fokuset skulle være på det sportslige.
For meg har 2012 vært et godt år på det personlige plan. Når året nå nærmer seg slutten er det kanskje på tide å sende noen julehilsener både i kategorien julestjerne og julekaktus.

Årets første julestjerne gir jeg til Biørn Arnesen. En positiv fyr fra Hvaler som alltid har et lurt smil på lur. Dessverre for Biørn er han nok litt ute i kulden i FFK etter at han offentlig gikk ut og støttet meg da jeg gikk ut av styret i høst. Biørn har mange egenskaper som kunne vært viktige for klubben dersom man hadde brukt ham på riktig måte. Folk som står for ærlighet og som står opp for andre selv om det koster står det respekt av. Biørn er egentlig ikke fra Hvaler og ifølge ham selv er det enkelt å sjekke dette hvis man beveger seg ut på Hvalerøyene på kveldstid. De husene hvor utelyset er tent består utelukkende av innflyttere ;)

Årets andre julestjerne deler jeg ut til Morgan Andersen. Jeg har kjent Morgan siden 2007 og har hatt den gleden å drive butikk sammen med ham det siste året på Spenst Brygga. Den medfarten han har fått av media de siste årene vitner om en mann med sterk ryggrad. At han ikke er knekt for lenge siden er for meg et under. Jeg har selv vært vitne til at han helt urettferdig ble forsøkt gjort til syndebukk. En handling så råtten at den mangler totalt sidestykke i alt jeg har opplevd av bakholdsangrep. Heldigvis var det  årvåkenhet og graving i gamle papirer som gjorde at forsøket ble knallhardt stoppet.
Hvis jeg en eller gang må i krigen og trenger en til å gi meg ryggdekning er han den første jeg ville spørre.Så til årets julekaktuser. Som julestjernene deler jeg også ut 2 av dem. Den første går til den gamle mossespilleren Fabien Vidalon. Og hovedgrunnen til den ser du på bildet til venstre. En stygg grise-takling uten mål og mening. Og den har satt sine spor. Senest denne uke har offeret hatt sin forhåpentligvis siste kirurgiske inngrep som minne etter den fatale maikvelden.Og grunnen til at du får den er ikke bare for taklingen , men din totale mangel på empati. Ikke en eneste unnskyldning i etterkant selv om mulighetene har vært mange

Årets andre kaktus trenger egentlig ikke å kommenteres. Men nå er det på tide at eierne av AS tar ansvar og frigir litt plass i kalenderen til denne mannen. Klubben ødelegges sakte men sikkert fra innsiden og det er helt utrolig at de lar dette skje. Jeg har fått flere tilbakemeldinger på at det kjøres på videre i samme stil med hersketeknikk som selv på 50-tallet ble sett på som kontroversiell. Det i en tid hvor klubben trenger ledere som drar samme vei.


Ellers så registrerer jeg at diskusjonen om talentarbeidet i FFK nok en gang er tema. Det blir gjort for dårlig jobb mener mange, og nevner at vi er akterutseilt i forhold til de andre topplagene i Norge. Jeg er totalt uenig i dette. Vi er flinke til å få frem gode unge spillere i Fredrikstad gjennom lokale lag og byprosjektet. Det vi derimot er elendige på er å viderutvikle talentene ved å gi dem tillit og spilletid. De årene jeg har vært "involvert" i jr-laget så har jeg sett spillere som bl.a Faton Hoti, Dardan Mehmeti, Fabian Andersen, Marius Krathe, Marius Slydal, Martin Elvestad, Lalawele Atakora og Christian Halvorsen bli sendt vekk fra klubben uten kontrakt. Dette er spillere som var på høyde med de største talentene vi hadde i Norge for noen år siden. Mange har etablert seg i sine respektive klubber fordi de har fått spilletid og tillit. Dardan er en spiller som garantert hadde etablert seg i FFK dersom han hadde fått prøve seg. Lala har etablert seg på et av de beste lagene (AIK) i Sverige. Hos oss fikk han null tillit.
Og uten dette bør man ikke være rakettforsker for å skjønne at utviklingen for en ung spiller går feil vei.

Det er forespeilet en endring av kurs og satsning på yngre og egenutviklede spillere. Håkon Wibe Lund, Lars Bakkerud og Trond Andersen er trenerteamet som skal løfte oss opp på øverste nivå igjen. De 2 første er ubeskrevne blad, og de tankene de har presentert høres fornuftige ut.
Men hvor lang tid med eventuelle dårlige resultater klarer klubben å leve med før man henter inn spillere for å redde stumpene, og glemmer de nye "forankrede retningslinjene" ?
Og hvordan er organiseringen i teamet?
 For meg kan dette bare organiseres med hovedtrener Bakkerud med det øverste sportslige ansvaret. Hvilken rolle Trond Andersen skal spille er så vidt jeg vet ikke avklart, men dersom han skal fungere som en øverste sportssjef så er jeg veldig skeptisk.

Ellers så skal jeg forsøke å være litt mer aktiv på bloggern fremover.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar